چه جنسی سفره ای بهداشتی تر است؟

متاسفانه شاهد این هستیم که استفاده از سفره یکبار مصرف روز به روز بیشتر می شود
و خیلی از افراد بخاطر راحتی از آن استفاده می کنند اما آیا می دانید استفاده از این سفره ها
چقدر می تواند مخرب گر برای خودتان و محیط زیستتان شود در ادامه مطلب از پرشین وی قصد
داریم به شما بگوییم چه جنسی سفره ای بهداشتی تر است و چرا نباید از سفره های یکبار
مصرف استفاده کنیم.

سفره یکبار مصرف

سفره جنس‌های مختلف حصیری، پارچه‌ای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به
دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی
از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را
رعایت کرد.هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و
ذرات ریز پراکنده سیاه‌رنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.

از خرید سفره‏های پشت کرک‏دار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود می‌گیرد، انواعی که نقوش
برجسته داشته و آلودگی‌ها را در خود نگه می‌دارد و سفره‌هایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است
خودداری کنید.پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح
سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید.

در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و
مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.برخی افراد سفره را به صورت لوله‌ای تا می‌کنند.
با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده‏ با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده می‌شود.

باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.سفره یکبار
مصرف، خوب و بد دارداستفاده از سفره‌های نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیک‌نیک گزینه مناسبی است.سفره‌های یکبار مصرف
موجود در بازار دو نوع تک‌لایه از جنس پلی‌اتیلن و دولایه از جنس پلی‌اتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای
نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند
معمولا برای سلامت آسیب‌زا نخواهند بود.

سفره یکبار مصرف

سفره یکبار مصرف

اما باید بدانیدآن دسته از سفره‌هایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با
سایش دست جدا و دست را رنگی می‌کند می‌تواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس
با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریع‌تر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.

مرکب
چاپ سفره‌های یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در
بدن می‌توانند باعث بروز بیماری‌ها و مشکلات عدیده‌ای در مصرف‌کننده شود.اما آیا می‌توان برای حمل نان از سفره‌های یکبار مصرف
سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحب‌نظران، برای تولید سفره‌های یکبار مصرف، کربن و
پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید می‌شود که کربنات
آن می‌تواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر
داشته باشد.در نتیجه بهتر است از سفره‌های یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان
از سفره‌هایی که لایه محافظ پارچه‌ای دارند استفاده کنید.

بیشتر بدانید از استفاده سفره یکبار مصرف

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن،
آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خورده‌‏اند، کار آسانی نیست، به همین خاطر
بعضی‌ها ترجیح می‌‏دهند از سفره‌‏های یک‌بار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن
تمام سفره با باقی‌مانده غذاها و آشغال‌های داخل آن را خیلی لذت‏بخش می‏‌دانند.

مهندس نعمت‌الله معروفی افزود: این کار به محیط زیست آسیب می‌رساند،
بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگان‏مان هم که شده زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.

وی یادآور شد: سفره‌هایی را در موقع خرید انتخاب کنید که پشت و روی‌شان معلوم است تا همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.
معروفی ادامه داد: سفره‏‌های پشت کرک‏دار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان می‌گیرند،
همچنین سفره‌هایی که سطح صاف دارند نسبت به سفره‏‌های طرح‏ برجسته، بهتر و راحت‏تر تمیز می‌‏شوند.

وی ادامه داد: بهتر است اندازه سفره‏ غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهن‌کردن و جمع‌کردن آن راحت‌‏تر باشد.

سفره یکبار مصرف

سفره یکبار مصرف

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا به‌هیچ عنوان روی سفره راه نروید.
معروفی ادامه داد: تکه‌‏های غذا مانند استخوان‏‌های خورش و هسته آلو را در سفره نیندازید و برای این کار از ظرف مخصوصی استفاده کنید.

وی خاطرنشان کرد: در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر
سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید، با این کار قسمت زیر سفره که روی

زمین بوده ‏است، با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذا است، تماس پیدا نکند.
معروفی افزود: باقی‌مانده نان را از سفره بردارید، زیرا ماندن نان در سفره موجب کپک‌زدن نان می‌‏شود
و نان را نیز در پارچه‏‌ای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

جام جم / ایسنا