چه جنسی سفره ای بهداشتی تر است؟

متاسفانه شاهد این هستیم که استفاده از سفره یکبار مصرف روز به روز بیشتر می شود
و خیلی از افراد بخاطر راحتی از آن استفاده می کنند اما آیا می دانید استفاده از این سفره ها
چقدر می تواند مخرب گر برای خودتان و محیط زیستتان شود در ادامه مطلب از پرشین وی قصد
داریم به شما بگوییم چه جنسی سفره ای بهداشتی تر است و چرا نباید از سفره های یکبار
مصرف استفاده کنیم.
سفره یکبار مصرف
سفره جنسهای مختلف حصیری، پارچهای، پلاستیکی و انواع نایلونی یکبار مصرف دارد که انواع پلاستیکی آن به
دلیل قابلیت تمیز شدن سریع با دستمال مرطوب و نم پس ندادن و عدم جذب رطوبت و آلودگی
از کف زمین در اولویت قرار دارد که البته باید هنگام خرید، استفاده و نگهداری از آن نکاتی را
رعایت کرد.هنگام خرید سفره پلاستیکی، انواعی را که از مواد نو تهیه شده یعنی فاقد بوی نامطبوع و
ذرات ریز پراکنده سیاهرنگ باشد و رنگ روشن و شفافی دارد انتخاب کنید.
از خرید سفرههای پشت کرکدار که گرد و خاک و آلودگی کف زمین را به خود میگیرد، انواعی که نقوش
برجسته داشته و آلودگیها را در خود نگه میدارد و سفرههایی که پشت و روی آن بسختی قابل شناسایی است
خودداری کنید.پس از خوردن غذا سطح سفره را با یک دستمال غیرنایلونی نمدار تمیز کنید و تا زمانی که سطح
سفره رطوبت دارد آن را جمع نکنید.
در صورتی که سفره بواسطه مواد غذایی چرب و مرطوب کثیف شده باشد باید آن را با آب گرم و
مواد شوینده بشویید و در آفتاب خشک کنید.برخی افراد سفره را به صورت لولهای تا میکنند.
با این کار قسمت زیر سفره که روی زمین بوده با سطح داخلی تماس پیدا کرده و آلوده میشود.
باید ابتدا دو سر سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید.سفره یکبار
مصرف، خوب و بد دارداستفاده از سفرههای نایلونی یکبار مصرف برای مراسم مهمانی و پیکنیک گزینه مناسبی است.سفرههای یکبار مصرف
موجود در بازار دو نوع تکلایه از جنس پلیاتیلن و دولایه از جنس پلیاتیلن و کاغذ هستند که اگر دارای
نام و نشان کارخانه تولیدکننده، مجوز بهداشت و پروانه ساخت و علامت استاندارد باشند و از مراکز معتبر خریداری شوند
معمولا برای سلامت آسیبزا نخواهند بود.

سفره یکبار مصرف
اما باید بدانیدآن دسته از سفرههایی که مرکب نقوش سطح آن به آسانی و با
سایش دست جدا و دست را رنگی میکند میتواند براحتی به مواد غذایی نیز انتقال یافته و بخصوص در تماس
با نان داغ به دلیل رطوبت ایجاد شده از بخار آن سریعتر شروع به فعل و انفعالات مضر شیمیایی کند.
مرکب
چاپ سفرههای یکبار مصرف حاوی سرب و فلزات سنگینی همچون کادمیوم و آرسنیک هستند که در صورت تجمیع درازمدت در
بدن میتوانند باعث بروز بیماریها و مشکلات عدیدهای در مصرفکننده شود.اما آیا میتوان برای حمل نان از سفرههای یکبار مصرف
سفیدرنگ که بدون نقش و نگار رنگی باشد استفاده کرد؟ به گفته صاحبنظران، برای تولید سفرههای یکبار مصرف، کربن و
پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی سفره یکبار مصرف تولید میشود که کربنات
آن میتواند به بروز مشکلاتی در معده منجر شده و عوارضی از قبیل ریزش مو،کوتاهی قد و تبعات منفی دیگر
داشته باشد.در نتیجه بهتر است از سفرههای یکبار مصرف گهگاه و در مواقع ضرورت استفاده کنید و برای حمل نان
از سفرههایی که لایه محافظ پارچهای دارند استفاده کنید.
بیشتر بدانید از استفاده سفره یکبار مصرف
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور گفت: تمیز کردن سفره بعد از غذاخوردن،
آن هم سفره بزرگی که تعداد زیادی مهمان در آن غذا خوردهاند، کار آسانی نیست، به همین خاطر
بعضیها ترجیح میدهند از سفرههای یکبار مصرف پلاستیکی استفاده کنند و جمع کردن و دور انداختن
تمام سفره با باقیمانده غذاها و آشغالهای داخل آن را خیلی لذتبخش میدانند.
مهندس نعمتالله معروفی افزود: این کار به محیط زیست آسیب میرساند،
بنابراین بهتر است برای حفظ زمین پاک و سلامت آیندگانمان هم که شده زحمت تمیز کردن و شستن سفره را بپذیریم.
وی یادآور شد: سفرههایی را در موقع خرید انتخاب کنید که پشت و رویشان معلوم است تا همیشه از سطح رویی سفره استفاده کنید.
معروفی ادامه داد: سفرههای پشت کرکدار، گرد و خاک و آلودگی بیشتری به خودشان میگیرند،
همچنین سفرههایی که سطح صاف دارند نسبت به سفرههای طرح برجسته، بهتر و راحتتر تمیز میشوند.
وی ادامه داد: بهتر است اندازه سفره غذا با تعداد نفرات و تعداد افراد خانواده تناسب داشته باشد تا شستن، پهنکردن و جمعکردن آن راحتتر باشد.

سفره یکبار مصرف
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور عنوان کرد: در هنگام چیدن ظروف یا توزیع غذا بههیچ عنوان روی سفره راه نروید.
معروفی ادامه داد: تکههای غذا مانند استخوانهای خورش و هسته آلو را در سفره نیندازید و برای این کار از ظرف مخصوصی استفاده کنید.
وی خاطرنشان کرد: در صورت ریختن غذا در سفره حتما آن را به طور کامل با آب گرم و مایع شوینده بشویید و زیر نور خورشید قرار دهید.
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای مرکز بهداشت نیشابور گفت: هنگام جمع کردن سفره، ابتدا دو سر
سفره را روی هم قرار دهید و سپس آن را به دفعات لازم تا کنید، با این کار قسمت زیر سفره که روی
زمین بوده است، با سطح داخلی آن که محل قرار دادن غذا است، تماس پیدا نکند.
معروفی افزود: باقیمانده نان را از سفره بردارید، زیرا ماندن نان در سفره موجب کپکزدن نان میشود
و نان را نیز در پارچهای نخی بپیچید سپس در کیسه پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
جام جم / ایسنا