فایده ی شگفت انگیز چای هل
10 فایده ی شگفت انگیز چای هل: این نوشیدنی خوش عطر و سالم

هل متعلق به گروه گیاهان چند ساله خانواده Zingiberaceae است که زنجبیل و زردچوبه نیز در این گروه قرار دارند.

این گیاه حاوی غلافهایی است که هر کدام 15 تا 20 بذر تولید می کنند. این دانه ها اغلب در پخت و پز غذا یا به عنوان دارو مصرف می شوند. آیا می دانید دو نوع هل وجود دارد؟ هل سیاه و هل سبز (هل واقعی). مصرف هل سبز معمولا رایج تر از نوع دیگر است.

این نوع هل در مناطق و در ارتفاعات مختلف موجود است و افراد تمایل دارند از انواع محلی برای طعم دادن به غذاهای خود و به عنوان دارو استفاده کنند. غذاهای جنوبی هند بیشتر از هل سبز استفاده می کنند زیرا در دسترس محلی و تازه است ، در حالی که غذاهای شمالی هند و نپال بیشتر استفاده از انواع سیاه را ترجیح می دهند.

فواید هل در طب آیورودا

علاوه بر عطر و طعم دهنده به غذا ، چیزهای بیشتری وجود دارد که باید در مورد هل بدانید. هر دو نوع هل سیاه و سبز ، فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارند. بطور خلاصه تمام مزایای هل عبارتند از:

  • بهبود هضم غذا
  • بهبود مشکلات تنفسی
  • از بین برنده ی بوی بد دهان
  • تسکین علایم قاعدگی
  • کاهش تحریکات پوستی
  • جلوگیری از بروز بیماری های مزمن
  • افزایش گردش خون
  • محافظت از سلامت مو
  • کمک به کاهش وزن
  • کاهش فشار خون

این لیست تقریبا کامل است اما فراموش نکنید که مصرف زیاد چای هل ، می تواند عوارض جانبی هم بدنبال داشته باشد. نگران نباشید ، این عوارض جانبی اندک است و در افرادی که آلرژی دارند یا از مشکلات سنگ کیسه ی صفرا رنج می برند بیشتر دیده می شود. بنابراین ، مانند هر راه حل درمانی ، اعتدال مهم است.

چای هل چیست؟

هل هندی بومی کشور هند است و در بسیاری از مناطق اطراف آسیا به همراه سایر نقاط جهان کشت می شود. این طعم و مزه خاصی به غذاها و نوشیدنی ها می بخشد.

دانه هل حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی ازجمله کافور ، اکالیپتول ، لیمونن ، آلفا پینن ، بتا پینن و همچنین ویتامین هایی مانند ویتامین A ، B و C ، آهن ، پتاسیم ، مس ، منیزیم ، مس و روی است. پس جای تعجب نیست که برای شما بسیار عالی و مفید است.

مزایای هل برای درمان بیماری ها

افرادی که از بیماریهای مزمن بهداشتی مانند ضعف سیستم ایمنی ، فشار خون بالا ، کمبود آهن ، هالیتوز ، عفونت های تنفسی ، سمیت کبدی ، یبوست ، سوء هاضمه ، چاقی و التهاب رنج می برند ، حتماً باید چای هل بخورند. به همین ترتیب ، برای بیمارانی که از مشکلات مختلف پوست و مو مانند شوره سر ، موخوره ، اگزما ، پسوریازیس رنج می برند هم مفید است. همچنین ، خانم هایی که قاعدگی های دردناکی دارند هم می توانند با نوشیدن لیوان چای هل ، علایم این دوره را تسکین دهند. هل دارای برخی ترکیبات قوی است که می تواند در پیشگیری از سرطان کمک کننده باشد.

1-سلامت پوست

هل دارای مقادیر باورنکردنی ویتامین و مواد معدنی و همچنین خاصیت ضد میکروبی خاصی است. ویتامین و مواد معدنی فراوان به بهبود بسیاری از مشکلات پوستی مانند آکنه ، پسوریازیس ، اگزما ، تحریک و التهاب کمک می کند. علاوه بر خواص درمانی هل ، می توانید برای تسکین سریع پوست ، آن را برروی قسمت های آسیب دیده اعمال کنید. این امر به کنترل التهاب و بازسازی سلولهای جدید کمک می کند. از این ادویه برای جلوگیری از عود بیماری ها نیز استفاده می شود.

2- بهبود سلامت قلب

آیا از فشارخون رنج می برید؟ خوب ، اکنون شما برای حل مشکلتان چای هل دارید. مصرف هل همچنین یک راه عالی برای محافظت از قلب است. این گیاه غنی از پتاسیم ، به عنوان یک گشادکننده عروق عمل می کند و یک لایه ی محافظ در عروق و رگ های خونی ایجاد می نماید. بنابراین خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مانند آترواسکلروز ، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش می دهد.

3- تقویت موها

هل دارای خاصیت ضد التهابی ، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است و در جهت کمک به سلامت مو بسیار موثر است. علاوه بر آن به ضخیم شدن و تقویت رشته های مو کمک می کند و از پوست سر در برابر خشکی و التهاب محافظت می کند و همچنین از عفونت های پوست سر که منجر به ایجاد شوره سر و در نهایت ریزش مو می شود ، جلوگیری می کند.

4- رفع بوی بد دهان

هل به دلیل داشتن خواص ضد میکروبی و ضد باکتریایی باعث رفع بوی بد دهان می شود و به واسطه خاصیت ضد میکروبی آن ، نفس شما را بسیار تازه می کند. بنابراین ، حالا شما می دانید که برای از بین بردن سریع بوی بد دهان ، چه کاری انجام دهید!

5- خواص ضد التهابی قوی

طب آیورودا در مورد چای هل هندی چیزهای خوبی برای گفتن دارد. هل برای درمان بسیاری از بیماری ها ، از آرتریت تا سردرد گرفته تا تسکین دردهای مزمن ، بسیار خوب عمل می کند. اما چگونه؟ این به دلیل خاصیت ضد درد و ضد التهاب چای هل است. زنانی که از قاعدگی های دردناک رنج می برند ؛ با کمک چای هل می توانند تسکین یابند و علائم گرفتگی را به حداقل برسانند.

6- تقویت گردش خون

این چای در واقع برای بهبود گردش خون بسیار مفید است ، زیرا دارای مقدار زیادی آهن است و به تولید گلبول های قرمز نیز کمک می کند. پس از افزایش تولید گلبول های قرمز ، اکسیژن رسانی به پوست و سایر اندام ها افزایش میابد ، بنابراین سلامت کلی تقویت پیدا می کند.

7- رفع مشکلات گوارشی

ترکیبات ضد میکروبی و ضد انگلی موجود در چای هل به بهبود سلامت روده کمک می کند. این کار انگل ها را از بین می برد و از برخی دیگر از علائم مرتبط با سوء هاضمه مانند نفخ شکم ، یبوست و اسهال پیشگیری می کند.

8- کمک به کاهش وزن

چای هل سرشار از ویتامین های گروه B است که تقویت کننده متابولیسم بسیار خوبی هستند. این ویتامین ها سوخت و ساز شما را تقویت می کند و به بدن کمک می کند چربی های بیشتری بسوزاند. این خبر بسیار خوبی برای افرادی است که سعی در کاهش وزن دارند. پس چای هل یک گزینه ی در دسترس و مناسب برای لاغری ست. اما فراموش نکنید که چای هل به تنهایی نمی تواند موجب کاهش وزن شما شود و باید با عوامل دیگر ازجمله رژیم غذایی مناسب و ورزش همراه شود.

9- کمک به فرآیند سم زدایی

بسیاری از افراد از روش های بسیار سخت و طاقت فرسا برای سم زدایی بدن استفاده می کنند. اما روشهای نه چندان افراطی دیگری نیز وجود دارند که می توانند به سم زدایی کمک کنند. نوشیدن چای هل یکی از این راه هاست که می توانید به کمک آن کبد را تحریک کنید و به ترشح سموم بدن کمک نمایید. دلیل اصلی آن این است که چای گیاهی هل دارای خاصیت دیورتیک یا ادرار آوری است. این نوشیدنی ، میزان ادرار را افزایش می دهد و به شما در از بین بردن سموم بدن کمک می کند.

10- پیشگیری از سرطان

چای هل سرشار از مواد مغذی است و حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فرار است. این امر به کاهش آسیب اکسیداتیو و همچنین خنثی کردن رادیکالهای آزاد در بدن کمک می کند. رادیکال های آزاد منجر به جهش سلولی و التهاب بافت می شوند و دلیل اصلی تکثیر سلول های عامل سرطان و رشد تومور می باشند.

طرز تهیه چای هل

تهیه چای هل تقریباً آسان است زیرا تمامی مواد مورد نیاز به راحتی در دسترس هستند. شما می توانید طبق ذائقه ی خود چای هل سیاه ، چای هل زنجبیل و چای هل دارچین درست کنید و یا می توانید همه آنها را با هم ترکیب کنید تا یک نوشیدنی گیاهی قوی داشته باشید. هنگام اضافه کردن هل ، دانه ها را تا لحظه آخر دور نریزید تا طعم و قدرت آن حفظ شود. برای تهیه یک چای گیاهی هل ، دانه ها را باز کرده و آن ها را خرد کنید تا یک پودر درشت ایجاد شود ، این روش به آزادسازی روغن ها و اجزای فعال قدرتمند کمک می کند.

دستور تهیه

مواد مورد نیاز:

  • 1 قاشق غذاخوری هل (خرد شده)
  • 3 میخک (کل)
  • 4 فنجان آب
  • 1 تکه دارچین
  • 1 قاشق غذاخوری عسل ارگانیک (اختیاری)

طرز تهیه

آب را در کتری بجوشانید. سپس تمام مواد اولیه مانند دانه هل ، میخک و چوب دارچین را در قوری بریزید و روی آن ها آب جوش بریزید. حالا بگذارید مایع به مدت 15-20 دقیقه جوش بخورد و دم بکشد. قوری را از روی حرارت برداشته و بگذارید مایع برای چند دقیقه دیگر بماند. چای را صاف کرده و درون فنجان ها بریزید. در صورت تمایل می توانید برای شیرین کردن آن از عسل یا هر چیز دیگر استفاده کنید.

عوارض جانبی که باید از آن ها آگاه باشید

همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم ، مصرف بیش از حد چیزهای خوب هم ممکن است عوارض جانبی به دنبال داشته باشد. این ممکن است به بروز بثورات آلرژیک یا کهیر روی پوست منجر شود. برخی افراد ممکن است به هل حساسیت داشته باشند. به ویژه در کسانی که از مشکلات تنفسی خاصی رنج می برند ، مصرف بیش از حد هل ممکن است وضعیت شان را وخیم تر کند. واکنشهای آلرژیک که ممکن است در بعضی افراد دیده شود عبارتند از:

  • مشکلات تنفسی
  • سفتی در قفسه سینه یا گلو
  • درد قفسه سینه
  • احساس ناراحتی
  • تنگی نفس
  • سنگ کیسه صفرا

آیا مصرف بیش از حد هل ممکن است منجر به عوارض کیسه صفرا شود؟ ممکن است این اتفاق بیفتد زیرا دستگاه گوارش ما قادر به جذب کامل هل نیست. بنابراین ، باعث رسوب دانه ها در بدن می شود. بنابراین ، افرادی که از مشکلات کیسه صفرا رنج می برند ، باید از خوردن هل خودداری کنند.

تداخلات دارویی هل:

مصرف برخی داروها ممکن است با هل تداخل داشته باشد و منجر به مشکلات بیشتر سلامتی شود. اگر هر کدام از داروهای زیر را مصرف می کنید ، از خوردن هل خودداری نمایید:

  • داروهای HIV
  • داروهای سنگ کیسه صفرا
  • آسپرین
  • داروهای کبد
  • داروهای ضد پلاکت
  • ضد انعقادها
  • داروهای ضد افسردگی
  • داروهای ضد پلاکت
  • داروهای سندرم روده تحریک پذیر

منبع