چرا نباید گوشت قرمز بخوریم؟
پرهیز از گوشت قرمز ممکن است چند سال به عمرتان اضافه کند.
با اینکه گوشت قرمز سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی ضروری است، چنین گوشتهایی میتوانند برای سلامتیتان ضرر داشته باشند؛ بهویژه اگر گوشتهای قرمز پرچرب یا فرآوری شده را انتخاب کنید.
باور کنید یا نه، شما میتوانید فواید مختلفی از ترک گوشت قرمز کسب کنید.
-
کنترل وزن
با اینکه مجبور نیستید که گوشت قرمز را ترکیب کنید تا لاغر باقی بمانید، اما پرهیز از گوشت قرمز غالباً برای مدیریت سالم وزن، مفید است.
افرادی که گوشت قرمز نمیخورند، وزن کمتری نسبت به سایرین دارند.
مقالهای در سال ۲۰۱۴ در مقالات Obesity Reviews مشخص نمود که افرادی که مقادیر زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف میکنند، شاخص تودهی بدنی (BMI) و دور کمر بیشتری نسبت به دیگران دارند و مصرف این گوشتها خطر چاقی را افزایش میدهند.
-
کاهش خطر بیماری
ترک گوشت قرمز، بهویژه گوشت قرمز فرآوری شده، ممکن است خطر گسترش بیماریهای مزمن را کاهش دهند.
مقالهای در سال ۲۰۱۶ در مجلهی سمشناسی غذایی و شیمیایی نشان میدهد که مطالعات مختلف، مصرف گوشت قرمز و فرآوری شده را با دیابت، بیماری قلبی، و برخی سرطانها –مثل سرطان ناحیهی کولورکتال- مرتبط میکنند.
نویسندگان این مقالهی مروری اشاره میکنند که در این زمینه به پژوهش بیشتری نیاز است، اما ظاهراً پرهیز از گوشت قرمز فرآوری شده خطر بیماریهای مزمن را کاهش میدهد.
-
طول عمر
طبق مقالهای در سال ۲۰۱۲ که در آرشیو طب داخلی منتشر شد، پرهیز از گوشت قرمز ممکن است طول عمرتان را افزایش دهد.
نویسندگان این مقاله دریافتند که مصرف بیشتر گوشت قرمز، خواه بهصورت فرآوری شده یا معمولی، با افزایش خطر مرگ مرتبط است و جایگزین کردن گوشت قرمز با انتخابهای سالمتر (مثل ماکیان، ماهی، حبوبات، لبنیات کمچرب، آجیلها یا غلات کامل) خطر مرگومیر، بهویژه ناشی از بیماری قلبی و سرطان، را کاهش میدهد.
-
بهبود سلامتی مغز
پرهیز از گوشت قرمز حتی ممکن است زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.
مجلهیToday’s Geriatric Medicine گزارش میدهد که شرکتکنندگانی که از گوشت قرمز، کره، مارگارین، پنیر، فست فودها، غذاهای سرخشده، قند و شیرینی پرهیز کرده یا آن را محدود ساختند و مقدار زیادی میوه، سبزی، غلات کامل، لوبیاها، آجیلها، ماهی، ماکیان، و روغن زیتون مصرف نمودند، عملکرد مغزی آنها ۸ سال از افرادی که این رژیم را دنبال نکردند بیشتر بود.
مقالهای در سال ۲۰۱۳ در مجلهی BioMed Research International مشخص نمود که پیروی از یک رژیم غذایی مدیترانهای، که حاوی مقدار کمی گوشت قرمز یا بدون آن است، ممکن است خطر آلزایمر و دیگر بیماریهای زوال عصبی (neurodegenerative) را کاهش دهد.
-
هورمون و آنتیبیوتیکهای کمتر
مگر آنکه گوشت قرمز ارگانیک و یا گوشتهایی که بهطور اختصاصی ذکر شده است که بدون هورمون و آنتی بوتیک هستند مصرف کنید، در معرض خطر مصرف این دو ماده قرار دارید.
برای مقایسه، به گفتهی وزارت کشاورزی آمریکا، مجوز استفاده از هورمونها در تولید ماکیان وجود ندارد. با اینکه گوشت قرمز ارگانیک بدون شک موجود است، اما غالباً گرانتر از گوشت قرمز معمولی است.
سخن پایانی
شما ممکن است با ترک کامل گوشت قرمز، از فواید مختلفی بهرهمند شوید.
اگرچه، اگر آن را بهصورت متعادل مصرف میکنید، در صورت امکان گوشتهای بسیار کمچرب را انتخاب کرده و از گوشتهای فرآوری شده پرهیز کنید.