چرا نباید چای داغ بخوریم؟
چای یکی نوشیدنی های مورد علاقه ما ایرانی ها است برخی از افراد عادات
بدی برای نوشیدن چای دارند مثلا این که چای پر رنگ می نوشند و عادت دارند
چای داغ می نوشند ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم نکاتی پیرامون
نوشیدن و مضرات چای داغ را برایتان به اشتراک بگذاریم تا کمی در خوردن چای
داغ احتیاط کنید
مضرات چای داغ
امروزه بیشتر مردم تحت تاثیر زندگی ماشینی، کارهای خود از جمله نوشیدن چای را با سرعت و عجله انجام
می دهند؛ غافل از اینکه نوشیدن چای داغ می تواند در آینده ای نه چندان دور سبب بروز بیماری
های صعب العلاج همچون سرطان مری و معده در آنها شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر نوشیدن چای کم رنگ، ولرم وحداکثر سه بار در روز تاکید کرد و
گفت: خوردن چای داغ و دهان سوز، احتمال ابتلا به سرطان معده و مری را به شدت افزایش می دهد.
دکتر رضا ملک زاده اظهار کرد: در گذشته مردم چای را به مقدار کم، کم رنگ و در استکان های
کوچک مصرف می کردند اما امروزه مشاهده می کنیم که چای در لیوان های بزرگ و گاها پررنگ و به
ویژه در میان قشر کارمندان به دفعات در طول روز مصرف می شود.
وی افزود: همچنین امروزه افراد باعجله و بلافاصله پس از ریختن چای در لیوان آن را به صورت داغ می
نوشند؛ این درحالی است که مطالعات جهانی نشان می دهند مصرف چای داغ سبب بروز سرطان های مری و معده
می شود.
ضررهای خوردن چای داغ
ملک زاده به انجام مطالعاتی در این زمینه در ایران نیز اشاره کرد و گفت: مطالعه ای به صورت کوهورت
در استان گلستان انجام شد که نتایج آن نشان می دهد احتمال بروز سرطان مری در افرادی که چای با
دمای بیش از ۶۵ درجه سانتی گراد می نوشند، ۱۰ برابر بیشتر از افرادی است که چای ولرم مصرف می
کنند.
وی اظهار کرد: بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه، سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که نوشیدن
مایعات داغ سرطان زا است.ملک زاده توصیه کرد که چای در استکان های کوچک و حداکثر سه بار در روز
و به صورت کم رنگ نوشیده شود و هیچگاه چای را به صورت غلیظ، داغ و در لیوان مصرف نشود.
** مصرف نوشابه های گازدار عامل افزایش قندخون و کبد چرب
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: علاوه بر این، مصرف نوشابه های گازدار از دیگر مشکلات
حوزه سلامت است و سبب بروز چاقی، قندخون بالا و کبد چرب می شود.
ملک زاده افزود: افزایش میزان قند و کالری موجود در بدن در اثر مصرف نوشابه های گازدار، مهمترین عارضه این
نوشابه ها است که موجب آسیب دیدن سیستم های مختلف بدن می شود.وی ادامه داد: سرانه مصرف نوشابه های گازدار
در ایران یکی از بالاترین سرانه ها است درحالی که می توان آنها را با آب میوه های طبیعی بدون
قند که هیچ ضرری برای سلامت بدن ندارند، جایگزین کرد.
بیشتر بدانید از مضرات چای پر رنگ
با وجود خواص بسیار چای، محققان معتقدند چنانچه در مصرف چای به ویژه چای پررنگ زیاده روی شود مشکلات فراوانی از جمله کم خونی به بار می آید.
به گزارش مهر به نقل از ای.بی.سی، نوشیدن چای پررنگ و زیاد موجب بروز و شیوع کم خونی
در افراد میشود، چرا که نوشیدن چای موجب جذب آهن بدن شده و همین امر در بروز کاهش خون د
ر بین افراد نقش خواهد داشت. افراد چنانچه تمایل به نوشیدن ” چای ” دارند ، بهتر است آن را کم رنگ میل کنند.
ریزش مو نیز با کم خونی ارتباط مستقیم دارد. کم اشتهایی ، عصبانیت ، کاهش حواس و قوای جسمانی، بیحوصلگی و خستگی زودرس از دیگر علایم کم خونی در بین افراد است.
بهترین راه برای جلوگیری از کم خونی و تقویت میزان آهن مورد نیاز بدن خوردن غذاهایی مانند گوشت، عدس و جگر به عنوان منابع غنی آهن است.
نفس تنگی و درد قفسه سینه نیز ناشی از کم خونی در بین افراد است و کم خونی بیشتر در بین کودکان ۹تا ۱۴ماهه و زنانی که خونریزی زیاد دارند و اطفال و افراد مسنی که مشکل گوارشی دارند، شایع تر است.
به همین سبب بهتر است افراد روزی دو تا سه فنجای کم رنگ استفاده کنند . ضمنا توصیه شده است چای را بلافاصله پس از صرف غذا ننوشند.
ایرنا / عصر ایران