نوشیدن آب در لیوان مسی چه فوایدی برای بدن دارد؟
چند مدتی است که رواج ظروف های مسی زیاد شده است و بسیاری افراد برای
پخت و پز و یا غذا خوردن از این ظروف استفاده می کنند اما باید بدانید که ظروف مسی در کنار
فوایدی که دارد استفاده بیش از حد آن هم مناسب نیست ما در ادامه مطلب از پرشین وی
قصد داریم فواید آب خوردن در لیوان مسی را برایتان به اشتراک گذاریم.
فواید آب خوردن در لیوان مسی
برای نوشیدن آب بهتر از لیوان های معمولی است.
مهمترین مزایای نوشیدن آب در لیوان مسی
– پیشگیری از پیری زودرس
مس ماده ای طبیعی برای جلوگیری از پدید آمدن چین و چروک در پوست بدن است زیرا دارای آنتی اکسیدان
های قوی است و می تواند سلول های پوستی را بازسازی کند.
مس همچنین حجم تولید ماده مِلانین را که محافظ پوست در برابر تابش خورشید است ، افزایش می دهد و
زخم ها را زودتر بهبود می بخشد.
– بهسازی گوارش بدن
نگهداری آب در ظرف مسی و نوشیدن آن در لیوان مسی باعث دفع گازها و رفع مشکل سوء هاضمه می
شود زیرا مس باعث حرکت بهتر معده و بهبود هضم غذا می شود.
مس همچنین سم ها را از بدن دفع می کند خصوصاٌ اگر آب را در لیون مسی پیش از خوردن
صبحانه بنوشی.
– کاهش وزن
از فواید آب خوردن در لیوان مسی این است که آبی که در لیوان مسی نوشیده شود ، نه تَنها سوء هاضمه را برطرف می کند، بلکه باعث بهبود سوخت
و ساز بدن (متابولیسم) و کاهش وزن می شود.
مس به بدن در تجزیه چربی و خلاص شدن از آن بسیار کمک می کند.
– افزایش کارآئی مغز
مس باعث
تولید ماده میالین می شود.
ماده میالین مسئول ساماندهی سیستم عصبی مغز است و آب نوشیدن در لیوان مسی باعث افزایش قدرت مغزی و فکری
می شود.
از لحاظ پزشکی نیز استفاده از لیوان مسی برای نوشیدن آب باعث نابودی سلول های سرطانی ، التیام زخم ها
و افزایش کارکرد قلب می شود.
بیشتر بدانید از ظروف مسی از دیدگاه طب سنتی
باید بدانیم در کتاب های مرجع طب سنتی استفاده از ظروف مسی به شدت منع شده
است! ظروف مسی که تحت عنوان «نحاس» یاد شده، از مضرترین ظروف برای طبخ غذا عنوان شده است.
در کتاب «مفرح القلوب»، که شرح کتاب قانونچه در طب است(قرن هشتم هجری قمری)،
حکیم محمد ارزانی، از بزرگترین حکمای طب ایرانی، می گوید: «طبخ طعام در انای نحاس
(ظرف مسی) خوب نیست مخصوصا اگر مدت زمان پخت زیاد باشد و نیز غذا چرب و ترش باشد.
قلع اندود کردن آن اگرچه مضرت آن را کم میکند ولی بطور کامل زیان آن را برطرف نمیکند.
حکیم محمد ارزانی قلع اندود کردن مکرر را توصیه نمیکند و نهی شدید کرده از ظرف مسی
که قلع آن رفته است. مداومت در مصرف ظرف مسی را موجب ایجاد جذام دانسته اند.
بهترین ظروف از دیدگاه ایشان ظروف آبگینه (پیرکس امروزه) و چینی است.
در کتاب تغذیه در طب ایرانی ، اسلامی ظروف مسی و روی به دلیل آزاد کردن این عناصر
با ارزش به غذا باعث تاثیر بر عملکرد سیستم مغز و اعصاب و غدد درون ریز بدن می شوند
یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و باید به موقع قلع اندود شود.
در کتاب مخزن الادویه، تألیف حکیم عقیلی خراسانی؛ دانشمند و طبیب بزرگ قرن ۱۲
هجری قمری، که از کاملترین و جامعترین مجموعه دارویی در میراث طب سنتی ایران
است، آمده آشامیدن غذاهای ترش، لبنیات، گوشتها، در ظرف مس بی قلع خصوصا
آنکه مدتی در آن مانده باشد بسیار مضر است و باعث ایجاد بیماری برص (نوعی لکه های پوستی) میشود.
در کتاب تحفه المؤمنین، تألیف سید محمد مؤمن تنکابنی؛ طبیب قرن ۱۱، که از منابع
معتبر در خصوص دارو و مفردات طبی است، مصرف ظروف مسی خصوصا بی قلع آن بسیار مضر توصیف شده است.
شیخ الرئیس نیز در کتاب قانون گفته است: «واجب است که پرهیز کنید از طبخ آنچه
که شور یا چرب و یا شیرین است مانند گوشت و لبنیات و آنچه که ترش است در ظروف
مسی و حتی آشامیدن در این ظروف زیرا که بدون تردید زنگار می بندد و زنگار نیز سم قاتل است.»
العالم / yjc