نقش ویتامین ها در سلامت پوست

ویتامین سلامت پوست,ویتامین سلامت پوست و مو,ویتامین برای سلامت پوست,ویتامین های سلامت پوست,ویتامین دی و سلامت پوست,ویتامین های مفید برای سلامت پوست

در حال حاضر محصولاتی وجود دارند که ساختار و عملکرد پوست را به شیوه ای که برای پوست مفید و کارآمد است، تغییر می دهند. این تغییرات، در راستای بهبود عملکرد پوست و یا کاستن روند پیری می باشد.

ویتامین ها در حال حاضر یک افزودنی محبوب برای انواع محصولات مراقبت از پوست، از جمله پاک کننده ها، مرطوب کننده ها و کرم های محافظ پوست هستند. بسیاری از ویتامین های موضعی به دلیل نقش آنتی اکسیدانی مورد استفاده قرار می گیرند.

  • ویتامین A

ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که به طور گسترده ای در صنعت آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.نقش ویتامین ها در سلامت پوست این ویتامین به واسطه‌ ی ترمیم سلول های پوستی، تولید آنزیم های متعادل کننده ساخت کلاژن و کمک به حفظ رطوبت پوست نقش مهمی در ظاهر پوست ایفا می کند، همچنین به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

کمبود این ویتامین منجر به خشکی و پوسته پوسته شدن پوست می شود، همچنین خطر ابتلا به آکنه را افزایش دهد، زیرا منجر به تولید بیش از حد پروتئین کراتین در فولیکول های مو می شود که باعث می شود که سلول های مرده پوست نتوانند از فولیکول های مو خارج شوند. اگرچه آکنه ها تهدیدی برای سلامتی محسوب نمی شوند، با این حال تأثیری جدی بر سلامت روان افراد داشته و منجر به پایین آمدن عزت نفس و افزایش اضطراب و افسردگی می شوند.

ویتامین A به عنوان جز فعال برای از بین بردن علائم پیری در محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می گیرد. این ویتامین ها فعالیت آنزیم های پوستی را تسریع می بخشد و از طریق بهبود عملکرد طبیعی و خاصیت کشسانی پوست موجب کاهش چین و چروک می شود.

 ویتامین A برای دید، رشد کافی و تمایز بافت ضروری است، این ویتامین را می توان در میوه و سبزیجاتی نظیر طالبی، انبه، سیب زمینی شیرین، کدو، جگر و … یافت.

  • ویتامین C

این ویتامین عملکرد چندگانه بیولوژیکی دارد و به علت اثرات مفیدی  که بر روی پوست دارد، به طور گسترده ای درلوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از اثرات مطلوب آن در پوست ناشی از فعالیت آنتی اکسیدانی و تنظیم بیوسنتز کلاژن می باشد.نقش ویتامین ها در سلامت پوست

 نقش کلیدی ویتامین C مشارکت در کلاژن سازی است و ازاین طریق خواص کشسانی پوست را بهبود می بخشد واز پیری زودرس و بروز چین و چروک جلوگیری می کند.

رنگدانه پوست با مقدار ملانین موجود در سطح آن سنجیده می شود، تجمع ملانین در سلول ها به بروز لک های پوستی منجر می شوند، ویتامین C از طریق مهار آنزیم تیروزیناز و کاهش سنتز ملانین یک اثر روشن کننده پوستی دارد.

  • ویتامین E

ویتامین E که به عنوان ویتامین حفاظتی نامیده می شود، به طور گسترده ای در فرمولاسیون های محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار گرفته است. این ویتامین محلول در چربی، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می‌ شود و قادر است از سلول‌های بدن در برابر اثرات مخرب رادیکال‌های آزاد، محافظت ‌کند.نقش ویتامین ها در سلامت پوست

 ویتامین E با افزایش آب رسانی و خاصیت کشسانی پوست، همانند یک عامل ضد پیری عمل می ‌کند. خواص ضد التهابی، تسریع بهبود زخم ، حفاظت از پوست در برابر اثرات مخرب اشعه های ماورابنفش و گونه های اکسیژن واکنشی از دیگر کاربردهای این ویتامین می باشد.

مهمترین منابع ویتامین E در طبیعت بادام زمینی، سویا، نخل، ذرت، گلرنگ، آفتابگردان، و جوانه گندم، آجیل، دانه ها، برگ سبزیجات می باشد.

  • ویتامین های گروه  B

تمامی هشت ویتامین این گروه، ویتامین های محلول در آب هستند، به این معنا که بدن قادر به ذخیره این ویتامین ها نیست و بایستی روزانه آن ها را دریافت کند. برخی از ویتامین های این گروه در بهبود سلامت پوست، رفع خارش های پوستی، تسریع بهبود زخم، مرطوب کنندگی پوست، جلوگیری از آفتاب سوختگی و … نقش دارند. این ویتامین ها در گوشت، حبوبات، غلات، آجیل به فراوانی یافت می شوند.

  • ویتامین  D

ویتامینD ، ویتامینی محلول در چربی است و برای جذب کلسیم و فسفر از روده ها ضروری است. این ویتامین نقش مهمی در حفظ ساختار استخوانی دارد. قرار گرفتن در معرض آفتاب یک راه آسان و قابل اعتماد برای اکثر مردم برای دریافت ویتامین D می باشد.

این ویتامین اثرات مفیدی بر روی پوست دارد، از آسیب های پوستی و بروز چین و چروک جلوگیری می کند. استفاده موضعی این ویتامین برای درمان پسوریازیس پیشنهاد شده است.این ویتامین نقش مهمی در عملکرد ماهیچه ها، اعصاب، لخته شدن خون، رشد سلولی و مصرف انرژی ایفا می کند.ماهی ها ، روغن ماهی، کره و تخم مرغ منابع غذایی ویتامین D می باشند.

  • ویتامین K

ویتامین K برای انعقاد خون ضروری است. عملکرد اصلی این ویتامین کاهش خونریزی های ناشی از زخم و یا عمل جراحی می باشد.

اخیرا متخصصین پوستی به نقش کلیدی ویتامین K در رفع کبودی زیر چشم ها پی برده اند. سیاهی های اطراف چشم ممکن است زمینه ارثی داشته باشد یا تنها بخشی از روند پیری در افراد باشد. با افزایش سن پوست زیر چشم ها نازک می شود و شکننده تر شدن آن، سبب ظاهر شدن عروق خونی و تیرگی ها زیر چشم می شود.

کمبود ویتامین K بسیار نادر است، اما افراد مبتلا به بیماری های کبد و نوزادان در معرض خطر کمبود این ویتامین قرار دارند. بهترین منابع تغذیه ای ویتامین K، اسفناج، کلم بروکلی ، گل کلم، گوشت، شیر گاو، زرده تخم مرغ و گندم می باشد.