مواد غذایی که باعث جوش زدن و درمان جوش میشود
مواد غذایی که باعث جوش زدن و درمان جوش میشود

درمان جوش: همه افراد از جوش زدن رنج می برند اما رژیم غذایی ما تاثیر زیادی بر جوش ها دارد ما با وارد کردن برخی خوراکی ها به رژیم خود و کم کردن برخی دیگر می توانیم از پوستی شاداب لذت ببریم

 چند خوراکی که باعث جوش زدن میشوند و خوراکی هایی برای درمان جوش

نقش رژیم غذایی در سلامت بدن بر کسی پوشیده نیست. این مسأله شامل وضعیت پوست ما هم می شود. در حقیقت، تحقیقات نشان داده برخی مواد غذایی می توانند باعث بروز جوش یا تشدید آن شوند و برعکس، برخی می توانند به درمان جوش ها کمک کنند. در ادامه با این مواد غذایی آشنا خواهیم شد.

این مواد غذایی می توانند باعث جوش شوند:

کربوهیدرات های تصفیه شده

مواد غذایی فرآوری شده ای مثل نان سفید، شیرینی ها، کیک ها، کراکرها (بیسکوییت های شور) و غیره، حاوی کربوهیدرات های تصفیه شده هستند که قندهای افزودنی را هم شامل می شوند. تحقیقی در سال ۲۰۱۶ نشان داد میان رژیم های غذایی ای که شاخص گلوکز بالایی دارند و افزایش جوش ارتباط وجود دارد. این مواد غذایی باعث افزایش ناگهانی قند خون می شوند و به این ترتیب سطح انسولین را افزایش می دهند و باعث بروز جوش می شوند.

شیر

اگر از مشکل جوش رنج می برید، شاید باید در مصرف شیر تجدیدنظر کنید. البته این نظر قطعی نیست، اما برخی تحقیقات بیان کرده مصرف لبنیات، به ویژه شیر، ممکن است باعث تشدید جوش ها شود. شاید دلیل آن این باشد که مواد لبنی می توانند باعث افزایش ناگهانی سطح هورمون تستوسترون در بدن شوند، مسأله ای که پیامدهای آن به بروز جوش می انجامد.

با این حال، دانشمندان می گویند این مسأله لزوماً در مورد همه ی افراد صدق نمی کند، چرا که بسیاری از افراد با وجود قطع مصرف لبنیات هم تغییری در وضعیت جوش هایشان احساس نکرده اند.

چربی های اشباع شده

اگر به دنبال داشتن پوستی صاف و بدون جوش هستید، باید مصرف برگر، مرغ سوخاری و فست فودها را کنار بگذارید. چون این غذاها چربی اشباع شده ی بالاتری دارند. در تحقیقی در سال ۲۰۱۴ معلوم شد کسانی که شدت جوش های آن ها متوسط تا شدید بود، در مقایسه با کسانی که پوست صاف یا جوش خفیفی داشتند، چربی اشباع شده ی بیشتری مصرف می کردند. علت این مسأله دقیقاً معلوم نیست اما شاید چربی های اشباع شده باعث تشدید عواملی می شوند که در بروز جوش نقش دارند.

این مواد غذایی می توانند به درمان جوش ها کمک می کنند:

میوه ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان

ماهی های چرب

خیار و هندوانه

بادام هندی

مغزهای خوراکی هم می توانند برای پوست مفید باشند. خوردن یک اونس (حدود ۲۸ گرم) بادام هندی، بدن را از مقادیر مناسبی زینک برخوردار می کند. تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داد میان کمبود زینک و بروز شدید جوش ارتباط وجود دارد که احتمالاً دلیل آن این است که ماده ی زینک از خواص ضد التهابی برخوردار است و ایمنی بدن را افزایش می دهد. دیگر منابع اصلی زینک عبارتند از غذاهای دریایی مثل صدف خوراکی و خرچنگ، گوشت گاو، مرغ و بره، دانه ها و مغزهای خوراکی ای مثل بادام و تخم کدو، حبوباتی مثل نخود و لوبیا قرمز و محصولات کاکائویی.

مواد غذایی پروبیوتیک دار

ماست مشهورترین ماده ی غذایی پروبیوتیک دار به شمار می رود اما خیار شور و نان های تهیه شده از خمیر ترش هم از منابع غیر لبنی خوب مواد پروبیوتیک به شمار می روند. تحقیقی در سال ۲۰۱۴ نشان داد مصرف پروبیوتیک ها ممکن است آثار ناشی از انتشار پروتئین های التهاب آور در بدن را خنثی کند و تولید سبوم یا همان چربی طبیعی پوست را کاهش دهد، مسأله ای که از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می کند.

گردآوری: پومو

پومو