مزایای برداشتن خال با دستگاه RF
در ادامه روش اجرای درمان برداشتن خال با دستگاه RF و همچنین مراقبت های لازم پس از درمان را برای شما عزیزان شرح داده ایم.
خطرات خال گوشتی
خالهای پوستی برجسته در نژادهای مختلف رایج هستند، به خصوص در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند. بروز خالهای پوستی میتواند زمینهی ژنتیکی داشته باشد یا در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد شود و ممکن است چیزی بیشتر از تجمع رنگدانههای پوستی باشند که در لایههای بالایی پوست تشکیل میشوند.
این خال ها می توانند در صورت عدم رسیدگی تبدیل به توده های خوش خیم و در شرایط حاد تبدیل به سرطان شوند توصیه می شود با برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی از این عوارض پیشگیری کنید. این نشانه ها را جدی بگیرید :
- عدم تقارن خال
- بی نظمی دور تا دور خال
- غیر یکنواختی رنگ خال
- اندازه خال
- تغییر کردن ظاهر خال
رادیوفرکانسی چیست؟
رادیو فرکانسی یا RF نوعی روش جراحی با امواج رادیویی است که در آن، بافت مورد نظر توسط جریان متناوب با فرکانس بالا برداشته میشود. این روش جراحی با جراحیهای سنتی با استفاده از ابزار الکتریکی بسیار فرق دارد چون در روش رادیو فرکانسی به طور همزمان بافت برداشته میشود و محل برش هم بسته میشود، و نیاز به اعمال هیچ فشار فیزیکی نیست.
اساس کار روش رادیوفرکانسی، استفاده از امواج رادیویی با فرکانس بالا یعنی 4 مگاهرتز است که با استفاده از الکترودهای میکروفیبر رادیوفرکانسی، گرمای کمتری ایجاد میشود.
تفاوت بین این روش و الکتروسرجری یا جراحی الکتریکی این است که در روش رادیوفرکانسی خود بافت به عنوان مقاومت عمل میکند نه الکترود. بدین معنی که در اینجا الکترود میکروفیبر، به لطف وجود دمای پایین ناشی از انرژی امواج، داغ نمیشود.
در عوض، آب درون سلولی بافت، خودش به عنوان مقاومت عمل میکند و بر خلاف روش الکتروسرجری، بدون نیاز به گرمایش و ایجاد آسیب، از بین میرود. در این روشِ برداشتنِ بافتها، بدون نیاز به آسیب اضافی به بافت خون بند میآید. به علاوه، هیچ خطر یا شوک ناشی از سوختگی هم وجود ندارد.
درمان موثر برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی
- موثر در حذف خالهای تکثیرشونده
- سریع و راحت، بدون نیاز به استراحت بعدی
- کاهش نیاز به مراقبتهای پزشکی بر حسب محل خال و فاکتورهای دیگر
خالهای پوستی برجسته خیلی رایج هستند، به خصوص در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند. بروز خالهای پوستی میتواند زمینهی ژنتیکی داشته باشد یا در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد شود و ممکن است چیزی بیشتر از تجمع رنگدانههای پوستی باشند که در لایههای بالایی پوست تشکیل میشوند.
اکثریت این رنگدانههای پوستی بدون خطر هستند اما بر حسب این که کجای پوست قرار گرفتهاند، ممکن است از نظر زیباییشناسی خیلی مطلوب نباشند. روش حذف خالهای گوشتی به وسیلهی رادیوفرکانسی به حذف گوشت اضافی و تغییر رنگ پوست اشاره دارد که از نظر زیباییشناسی نامطلوب هستند. برای نمونهبرداری از خالهای گوشتی که کمی مشکوک به نظر میرسند و ممکن است چیزی بیش از یک خال باشند، از روش بیوپسی پانچی، بیوپسی تراشیدنی، یا بیوپسی بُرشی بافت استفاده میشود.
برداشتن خال گوشتی با RF
حذف زیبایی خال گوشتی به روش رادیو فرکانسی یک روش تقریباً سرراست و آسان است. تنها کاری که لازم است این است که از بیحسی موضعی استفاده کنیم تا مطمئن شویم بیمار آسوده و بدون درد است. معمولاً بعد از انجام این روش، اختلال خیلی کمی در فعالیتهای روزانهی شما ایجاد میشود.
تکنیک تراشیدن خال به شیوهی رادیوفرکانسی
روش حذف رادیوفرکانسی خال معمولاً برای برداشتن خالهایی استفاده میشود از سطح پوست بالاتر هستند. در این روش از دستگاهی به نام الکترود حلقهای رادیوسرجری Ellman استفاده میشود که به آرامی خال را (لایه به لایه) از سطح پوست میتراشد.
در همان زمانی که دستگاه دارد خال را به آرامی میتراشد، خونریزی پوست هم با استفاده از گرما بند میآید. حذف خال به شیوهی رادیوفرکانسی با استفاده از این دستگاه بهترین گزینه برای هموار کردن بافت پوست است چرا که پزشک تسلط و کنترل بیشتری روی عمق تراشیدن دارد و اسکار کمتری ایجاد میشود.
مزایای استفاده از رادیوفرکانسی
- ریسک پایین ایجاد اسکار
- حداقل آسیب برای پوست اطراف ضایعه
- عدم خونریزی
- حداقل درد بعد از استفاده از بیحسی موضعی
کاربرد روش رادیوفرکانسی
ضایعههایی که به این روش میتوان درمان کرد عبارتند از تودههای پوستی خوشخیم، زگیل، کراتوزیس سبورئیک، و دیگر ضایعههای روی سطح پوست.
- صورت: از آنجا که این روش هیچ اسکاری باقی نمیگذارد و دورهی بهبودی کوتاهی هم دارد، به ویژه برای درمان تودهها و نقاط روی پوست صورت استفاده میشود.
- زیر بغل/قفسهی سینه/ گردن: مناطقی که اغلب روی پوست آنها تودهها و برآمدگی ایجاد میشود.
- بازوها: از بین بردن انواع مختلفی از ضایعات روی پوست.
بیشتر در مورد کاربرد های روش رادیوفرکانسی بخوانید جوانسازی پوست با RF
خطر تراشیدن خال گوشتی
در صورتی که سلولهای هایپرپیگمنت شده زیر سطح پوست قرار گرفته باشند، ممکن است مشکل دوباره عود کند. این تجمع رنگدانهها ممکن است شش تا هشت هفته بعد از درمان همچنان دیده شود. اگر این تجمع رنگدانهها بعد از اعمال روش رادیوفرکانسی برای برداشتن خال ایجاد شود، پیشنهاد میشود که برای درمان مجدد ناحیه مراجعه کنید.
به هر حال با مراجعهی مجدد به پزشک میتوانید درمانهای موجود برای رفع این مشکل را شناسایی و برای درمان، اقدام کنید. همچنین میتوان از تراشیدن مجدد خال با استفاده از رادیوفرکانسی یا لیزرهایی مانند Revlite برای محو کردن رنگدانهها کمک گرفت.
مراقبت های بعد از برداشتن خال
بعد از برداشتن خال، روی محل درمان را با چسب یا بانداژ به مدت یک تا دو هفته میپوشانند تا در طول فرآیند ترمیم و بهبود، از پوست ان ناحیه محافظت شود. بیماران همان روز میتوانند دوش بگیرند و به سر کار خود برگردند.
ناحیهی تحت درمان پس از رادیوسرجری به طور متوسط به مدت دو تا سه ماه بر حسب رنگ طبیعی پوست بیمار، قرمز میماند (در افرادی که رنگ پوست روشنتری دارند این میزان صورتیشدن پوست بیشتر است و البته اسکار یا زخم ناشی از عمل کمتری به جا میماند.)
مراقبت از جای زخم
بعد از درمان برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی ، یک زخم مسطح به جای خال میماند که در طول یک تا دو هفته خشک میشود. پوستهی این زخم بعد از حدود یک هفته از پوست جدا میشود و میافتد و تا زمانی که خود این پوست جدا نشده، باید بدانید که اصلاً نباید به آن دست بزنید یا آن را بکنید.
استفاده از کرم ضد آفتاب
روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا از آسیبهای بیشتر پیشگیری کنید. همچنین پیشنهاد میشود بعد از درمان از یک سرم ترمیمکننده و التیامدهنده هم روی محل زخم استفاده کنید. ناحیهی تحت درمان نباید خشک شود، بلکه به منظور جلوگیری از ایجاد اسکار باید آن را مرطوب نگه داشت. برای این که بهترین نتیجه عایدتان شود، باید در طول مدت ریکاوری و بهبود، روی زخم را بسته نگه دارید.
وقتی درمان تمام شد، از مواجهه با نور خورشید اجتناب کنید. تا زمانی که رنگ پوست ناحیهی درمان شده مشابه رنگ بقیهی نقاط پوست شود، باید به خوبی از آن ناحیه محافظت کنید.
آرایش سنگین ممنوع
تا جایی که میشود از آرایش سنگین استفاده نکنید چون مواد آرایشی میتوانند باعث ایجاد حساسیت در ناحیه شوند. مراقبتهای بعد از درمان نسبتاً ساده هستند. به مراجع پیشنهاد میشود که از یک کرم به صورت روزانه برای ناحیهی تحت درمان استفاده کند، بانداژ هم در روز اول باید حتماً روی زخم قرار داشته باشد و چند روز بعد فقط هنگام شب از بانداژ استفاده میشود.
هزینه برداشتن خال با RF
هزینهی برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی به فاکتورهای مختلفی مانند روش درمانی مورد استفاده، تعداد خالهایی که باید برداشته شود، موقعیت خالها، و اندازهی آنها بستگی دارد. پیش از درمان در خصوص هزینه و گزینهها با شما صحبت میشود. هزینه هر جلسه RF حدوداً 550 هزار تومان الی 850 هزار تومان است.
نکتهی مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که نتیجهی درمان از فردی به فرد دیگر فرق میکند.می توانید برای مشاوره و آگاهی از هزینه با شماره های کلینیک تماس بگیرید.