روش های از بین بردن جوش صورت و بدن + درمان خانگی و سریع آکنه
پومو : جوش و آکنه دغدغه ی بسیاری از ما هستند، و اغلب به دنبال راه هایی برای رهایی از شر این جوش ها هستیم. جوش هایی که روی صورت به وجود می آیند و نقاطی از بدن که قابل دیدن هستند باعث آزار بیشتر می شوند. اما نقاطی در بدن هست که کم تر دیده می شوند و دچار جوش و آکنه می شوند مثل کمر و شانه.
درست است که جوش های این نواحی را به راحتی می تواند پوشاند اما نباید آن ها را دست کم گرفت و به سادگی از کنارشان گذشت، چرا که می توانند نشان دهنده مشکلاتی در بدن باشند. مهم ترین علل بروز این جوش ها استرس و مشکلات هورمونی است. مثلا افزایش سطح هورمون تستوسترون باعث چرب شدن پوست می شود. و یا داشتن استرس در طی زمان طولانی می تواند به ایجاد این جوش ها کمک کند.
البته عرق کردن و افزایش دمای بدن نیز می تواند موجب ایجاد جوش بر روی این نواحی گردد. ورزش های شدید و تعرق زا می تواند بدن شما را به یک مکان ایده آل برای تولید مثل باکتری ها تبدیل کند. اما در برخی افراد جوش های کمر و شانه به علت مشکلات ریشه ایی تر در بدن آنهاست. جوش هایی که به علت استرس به وجود آمده باشند بعد از مدت کوتاهی و بعد از از بین رفتن استرس از بین بروند اما این نوع جوش ها که بسیار هم دردناک و ملتهب هستند و اگر درمان نشوند می توانند سال ها بر سر جای خود باقی بمانند.
اگر دچار این جوش ها هستید حتما به آن ها توجه کنید و به دنبال از بین بردن ریشه این جوش ها باشید. حتما نواحی جوش دار را مرتبا بشویید. دقت کنید که شستشو دهنده های شما حتما حاوی سالسیلیک اسید، زینک، نیاسینامید، بنزوئیل و گلیکولیک باشد. جوش هایی که در نواحی کمر و شانه به وجود می آیند می توانند انواع مختلفی داشته باشند از جمله:
جوش های سر سفید: که بیشتر ما با آن ها در نواحی مختلف بدن مواجه شده ایم. این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که چربی اضافه پوست انباشته شده و به صورت یک برآمدگی سر سفید ظاهر شود.
جوش های سرسیاه: این جوش ها زمانی ایجاد می شوند که فولیکول های متصل در سطح پوست باز شوند. غدد چربی زمانی که با هوا واکنش دهد سیاه می شود.
چرک دانه ها: جوش های زر رنگ با پایه ی قرمز رنگ را چرک دانه می نامند. این نوع جوش از انواع دردناک جوش ها هستند.
کیست ها: برخی از جوش ها بسیار بزرگ تر بوده و پر از چرک و عفونت هستند. این جوش ها بسیار دردناک بوده و باعث ایجاد زخم نیز می شوند.
و اما برای رمان این جوش ها چه کار کنیم؟
رعایت بهداشت پوست
اگر جوش های شما بر اثر تعرق زیاد در هنگام ورزش کردن و فعالیت های سنگین به وجود آمده باشد به شما پیشنهاد می کنیم که بعد از تعرق زیاد حتما استحمام کنید. اما ممکن است برخی اوقات شرایط دوش گرفتن نداشته باشید، در این صورت برای خشک کردن خیسی عرق از دستمال های رطوب حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنید. و حتما لباس های عرقی خود را تعویض کنید. در انتخاب لوازم آرایشی و بهداشتی خود دقت کنید. از لوازم آرایشی که چربی فراوان دارند استفاده نکنید چرا که این محصولات منافذ پوست شما را می بندند.
لطفا جوش های خود را فشار ندهید
شاید فشار دادن جوش ها بسیار وسوسه انگیز و حتی لذت بخش باشد اما کمکی به بهتر شدن شرایط نمی کند و تنها باعث ایجاد جای زخم و التهاب می شود. و همچنی در برابر استفاده از دارو های معجزه آسا برای درمان جوش ها و لک ها استقامت به خرج دهید. چرا که بسیاری از این دارو ها نه تنها کمکی به بهبود جوش نمی کند بلکه روزانه بیماران زیادی به دلیل بدتر شدن جای جوش های خود با استفاده از این دارو ها به پزشک مراجعه می کنند.
کیسه آب گرم
گرما باعث می شود که باکتری هایی که در منافذ پوست جا خوش کرده اند بیرون بیایند. این روش همچنین به تسریع بهبودی و کاهش درد و التهاب جوش ها کمک می کند. یک حوله تمیز را به آب نمک آغشته کنید و روی جوش و آکنه به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. اگر حوله سرد شد دوباره آن را گرم کنید و این کار را روزانه چند بار انجام دهید.
سرکه سیب
سرکه سیب یک اسید طبیعی است و باعث لایه برداری، تنظیم PH سطح پوست و سم زدایی می شود. برای از بین بردن جوش می توانید از سرکه سیب به دو روش خوراکی و موضعی استفاده کنید.
روش موضعی:
۲ قاشق غذا خوری سرکه سیب را با ۱ قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا و ۲ فنجان آب مخلوط کنید و مخلوط را در داخل یک ظرف اسپری بریزید.
این مخلوط را بعد از شستشوی نواحی جوش دار اسپری کنید.
بهتر است از سرکه ی سیب طبیعی و ارگانیک استفاده کنید و حتی سرکه سیب خانگی می تواند بهترین نتیجه را به ما بدهد.
بخور سرکه سیب نیز می تواند برای درمان جوش های شما اثر بخش باشد.
برای استفاده از این روش کافی است ۲ فنجان آب را با ۴ قاشق غذاخوری سرکه سیب رو رو حرارت قرار دهید تا زمانی که آب جوش آید، سپس ۳ قطره روغن درخت چای به ترکیب اضافه کنید.
این ترکیب را درون کاسه ریخته و صورت خود را روی کاسه قرار دهید و سر خود را با حوله بپوشانید. افرادی که پوست چرب دارند این روش بسیار مفید است زیرا آب گرم منافذ پوست را باز می کند. و روغن درخت چای باعث تمیزی پوست می شود.
و همچنین می توانید از سرکه سیب به صورت خوراکی استفاده کنید به این صورت که یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را در داخل یک فنجان آب گرم ریخته و صبح ها به صورت ناشتا میل کنید.
زردچوبه
ماده ایی که باعث اثر درمانگر زردچوبه می شود کورکومین است. این ماده کاملا ضد باکتری است و از بروز جوش جلوگیری می کند. ماسک های زیادی می توانید با زردچوبه درست کنید و از آن ها برای زمان جوش و آکنه استفاده کنید. مثلا ترکیب روغن نارگیل و زرچوبه برای درمان جای جوش و لک بسیار مفید و موثر است بدین صورت که یک قاشق چایی خوری زرچوبه را با مقداری روغن نارگیل مخلوط کنید و بر روی نواحی آسیب دیده قرار داده و سپس با آب ولرم شستشو دهید.
جوش شیرین
جوش شیرین یک ماده قلیایی است و استفاده آن بر روی پوست باعث نرم شدن و از بین رفتن سلول های مرده پوست می شود. جوش شیرین را با مقداری آب مخلوط کنید و خمیر به دست آمده از این مخلوط را بر روی صورت خود بمالید. این مخوط مانند یک اسکراب برای پوست عمل می کند. پس از استفاده صورت خود را با آب سرد بشویید. در هنگام استفاده از این خمیر برای بدن بهتر از روغن های معطر استفاده کنید تا رایحه بهتری ایجاد کند.
همچنین می تواند از ترکیب جوش شیرین و پودر دارچین برای جوش هی خود استفاده کنید. بدین صورت که ۲ قاشق چای خوری جوش شیرین را با ۱ قاشق چای خوری دارچین و نصف قاشق چایی خوری آب لیمو و ۵ قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و آن را بر روی محل های آسیب دیده قرار دهید و منتظر بمانید خشک شود و سپس محل را با آب ولرم بشویید.
سیر
سیر به دلیل دارا بودن آلیسین، خاصیت ضدباکتریایی و ضد قارچی دارد. بنابراین این ماده برای ازبین برده باکتری هایی که باعث به وجود آمدن جوش می شوند موثر است. سیر همچنین حاوی مقادیر بسیار زیاد روی است که برای کنترل چربی پوست مفید است. سیر را به سه شکل می توانید برای درمان جوش استفاده کنید: عصاره سیر، پودر سیر، آب سیر پخته و یا خام.