آیا انتشار ویروس کرونا با گرم شدن هوا متوقف می‌شود؟

با انتشار ویروس کرونا (COVID-19) در بسیاری از کشورهای جهان، راه‌حل ساده‌ای به گوشمان رسیده‌است؛ تاسبتان گرم و افزایش دما انتشار ویروس کرونا را متوقف خواهد کرد. متاسفانه محققان و متخصصین این گفته را تایید نمی‌کنند.

البته متخصصین بیماری‌های عفونی می‌گویند احتمال دارد فاکتورهایی که باعث کاهش سایر ویروس‌ها در تابستان می‌شود روی کرونا ویروس کووید-۱۹ هم به صورت مشابه تاثیر بگذارد، اما نمی‌توان با اطمینان نظر داد. با اینکه افزایش دما سرعت انتشار ویروس را کاهش می‌دهد اما به این معنی نیست که به کل از بین خواهد رفت.

چرا آنفولانزا و سرماخوردگی در تابستان کاهش می‌یابد؟

هوای سرد و خشک باعث تحریک مجاری تنفسی شده و همین امر زمینه را برای ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری‌های ویروسی تنفسی فراهم می‌کند. سرماخوردگی بیشتر در زمستان و بهار رواج دارد، آنفولانزا هم معمولا در فصول پاییز و زمستان دیده می‌شود و معمولا نقطه اوج آن در ماه‌های دی و بهمن است.  
دلایل مختلفی وجود دارد که این بیماری‌ها در فصل تابستان کاهش می‌یابد که یکی از اساسی‌ترین آن‌ها این است که هوای گرم و مرطوب انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی را سخت می‌کند. همچنین فعالیت‌های افراد در این فصل هم تغییر می‌کند و آن‌ها کمتر در فضاهای بسته یعنی جایی که بهم نزدیک‌تر هستند، وقت می‌گذرانند. بنابراین در آنفولانزا و سرماخوردگی قابلیت انتقال فرد به فرد کمتر می‌شود.

احتمال کاهش کرونا در فصل گرما

نحوه انتقال و انتشار ویروس کرونا مشابه سرماخوردگی معمول و آنفولانزا است. انتقال بیشتر به صورت فرد به فرد است، یعنی با تماس نزدیک با فرد مبتلا از طریق قطرات بزاق، عطسه و سرفه پخش می‌شود.
اما نمی‌توان به طور قطعی اظهار نظر کرد که کرونا، که بسته به گزارش WHO تاکنون ۱۳۲۰۰۰ نفر را مبتلا کرده است هم با آغاز فصل گرما کاملا از بین برود. مطالعاتی نشان داده‌است که با بالا رفتن دما، ماندگاری ویروس و باقی‌ماندن آن روی سطوح و اجسام هم کمتر می‌شود و این موضوع احتمالا انتشار ویروس کرونا را کمتر می‌کند.

اگرچه می‌دانیم که کووید-۱۹ با سرما سازگاری بیشتری دارد اما باید توجه داشته باشید که با گرم کردن محیط منزل یا اطراف خود نمی‌توانید این ویروس را از بین ببرید.